Bild: PRIVAT
ANSVAR. Martin Björklund är ny sportchef för Partille innebandyklubb.
Bild: PRIVAT
ANSVAR. Martin Björklund är ny sportchef för Partille innebandyklubb.

Hallå där Martin Björklund

Allmänt…ny sportchef i Partille innebandyklubb, 33 år och skrev förra veckan på ett tvåårskontrakt.

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Jag har hållit på med innebandy i många, många år. Jag var både spelare och ledare under flera år i IBF Göteborg, före detta Robertshöjd. Under sex år var jag sprotchef där och vi blev ett topplag i allsvenskan. För tre år sedan pausade jag då jag blev pappa. Jag har bibehållit en viss koll på innebandyn under den tiden.

Varför blev det Partille Wizards för dig?

– Det var lite olika bitar som spelade in. Jag hade förfrågningar från klubbar i både allsvenskan och SSL, men inget som kändes rätt. Jag har en bra bild av Partille, med Ulf som har gjort mycket under åren. Men så hörde Ulf av sig och uppmanade mig att söka jobbet. Det kändes intressant, det är en välmående förening där både herrar och damer var nära avancemang uppåt. Jag ansökte. Suget efter innebandyn är tillbaka och jag är en föreningsmänniska. Jag är pappaledig fram till augusti, men fram till augusti kommer jag arbeta hårt på min nya tjänst som sportchef. Det är mycket som ska lösas.

Vad kommer du att bidra med?

– Proffsighet och tydlighet. Ge klubben en väg att gå, sätta upp mål och leda klubben dit. Jobba upp den grundläggande strukturen. Och jag kommer ställa krav på min omgivning, både ledare och spelare.

Vad är ditt ansvarsområde?

– Jag ska främst jobba med herr- och damlagen, JAS-laget och Porthälla. Jag ska se över hur allt fungerar kring lagen, se vilka fokusområden de olika lagen kan behöva.

Är det nya spelare på gång?

– Det lär hända en del ganska snart.

Vad ska du göra nu?

– Det första jag ska göra är att sätta ledarstaberna och givetvis se över spelartrupperna. Jag började förra måndagen, så arbetet är redan igång. Jag ska sitta ner och göra säsongsplanering och börja träffa spelarna, presentera mig och snacka lite.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook