Bild: Stefan Larsson
Ny på jobbet. Marieke Wolter blir ny näringslivsansvarig i Partille kommun.
Bild: Stefan Larsson
Ny på jobbet. Marieke Wolter blir ny näringslivsansvarig i Partille kommun.

Hallå där Marieke Wolter…

Partille… som från den 1 juni blir ny näringslivsansvarig i Partille kommun. I dagsläget arbetar hon som utvecklingsledare inom näringslivsfrågor i Lerums kommun.

Hur känns det att börja jobba i Partille?

– Det är fantastiskt roligt, galet bra. Det är hedrande att få förtroendet att fortsätta det jobb som min företrädare Nina Orback Schultz har gjort under många år.

Vad hoppas du åstadkomma i den här rollen?

– Främst vill jag bibehålla och fortsätta arbeta på det goda näringslivsklimatet som redan finns i kommunen. Min första tid kommer jag att lägga på att lära känna alla företagare och all personal inom kommunen. Partille är spännande för det händer så mycket hela tiden och finns en sådan tillväxt.

Vad har du för koppling till Partille?

– Privat har jag inga kopplingar. Men många Lerumsbor driver företag i Partille och även tvärtom. Så jag har arbetat med näringslivsfrågor mellan kommunerna. Så relationerna finns där.

– I dag finns en tydlig gräns mellan kommunerna med skog men så kommer det inte se ut om 15-20 år. Då kommer det inte spela någon roll för företagare vilken sida om kommungränsen de etablerar sig på och då måste vi i Partille och Lerum kunna jobba tillsammans.

Du har en bakgrund i att driva eget företag, hur hjälper det till?

– Jag tror det har hjälpt mig mycket när jag jobbar med näringslivsfrågor. Jag vet hur det är att stå där med en tom lokal, ny personal och starta ett företag. Tror även jag förstår den psykologiska processen som det innebär med alla frågor och funderingar man har.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook