Bild: Per Jahnke
Johan Boding.
Bild: Per Jahnke
Johan Boding.

Queenkonsert till arenan

PartillePå lördag hyllas bandet Queen och deras sångare Freddie Mercury i Partille arena. Till minne av hans 70-årsdag anordnas en hyllningsturné som nu kommer på besök. Frontmannen heter Johan Boding.

Förra året skulle Freddie Mercury, legendarisk sångare i Queen, ha fyllt 70 år. I stället dog han redan vid 45 års ålder 1991. Under våren turnerar nu showen Freddie 70 Years runt om i landet och på lördag stannar den till i Partille.

Johan Boding är den som har uppdraget att sjunga likt Freddie Mercury och på scen backas han upp av Night of Queens Band & Choir.

– Det är en ren Queen-konsert. Vi försöker komma så nära som möjligt hur Queen lät på album vad det gäller körer och gitarrpålägg. Så det är så nära Queen man kan komma utan att faktiskt vara Queen.

Showen tjuvstartade redan förra året med ett par spridda spelningar men själva turnén har pågått sen mitten av mars och har hittills fått ta emot goda recensioner.

Fullt band

Johan Boding får hjälp på scen av fem musiker och sex stycken körsångare. Med hjälp av sin Freddie Mercury-liknande röst levererar de både kända klassiker men även en del okända albumlåtar.

Trots att han är frontman var inte Freddie Mercury någon idol för Johan Boding när han var ung.

– Jag lyssnade mest på Thin Lizzy och Van Halen. Men vid 16-17-årsåldern upptäckte jag albumet Live Killers och då var jag fast. Sedan jag började jobba med det här har jag också insett vilka fantastiska musiker de var.

En av hans favoritlåtar att köra live är den något okända låten Innuendo, från albumet med samma namn. Men även den betydligt mer kända låten The show must go on som bär på en särskild historia.

– Det är den sista låten på det sista albumet de gjorde. Det kom ut samma år som Freddie dog och han spelade in den när han var väldigt sjuk. Det var det sista han lämnade efter sig. Vet man det så blir det jäkligt starkt när man spelar den live, säger Johan Boding.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook