Förlängd rekonstruktion för Partille Tidning

PARTILLEPå torsdagen blev det klart. Alingsås tingsrätt medger att företagsrekonstruktionen för Partille Tidnings ägarbolag AB William Michelsens boktryckeri förlängs ytterligare tre månader, till 22 juni 2017.

– Verkligen skönt. Det tyder på att de gjort samma bedömning som vi själva. Att vi är på rätt väg, menar företagets vd William Michelsen.

Redan i samband med ansökan om en förlängning menade rekonstruktören Johan Sölveland att såväl budget som likviditet pekade mot att det går att rekonstruera företaget. Och med tanke på att tingsrätten nu tillstyrker så har fodringsägarna av allt att döma gjort samma bedömning.

– Vi har gjort en stor översyn av organisationen och även vidtagit en lång rad åtgärder som kommer att ge effekt under detta året, menar William Michelsen.

Ett starkt engagemang från omvärlden bidrar också till en försiktig optimism för framtiden.

– Vi blir ständigt påminda om lokaltidningens betydelse. Såväl från läsare och annonsörer. Den löpande verksamheten fungerar utmärkt. Försäljningen har ökat under första kvartalet samtidigt som vi lyckats behålla kvalitén i stort. Det känns faktiskt som vindarna har vänt, tycker William Michelsen.

Nästa steg i processen för rekonstruktören blir att skicka ut ett erbjudande om ackordsuppgörelse till fordringsägarna.

– Avsikten är att bolaget ska skicka ut det så snart som möjligt. Ett ackord måste genomföras för att syftet med rekonstruktionen ska kunna uppnås, säger rekonstruktören Johan Sölveland

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook