• Bild: ROINE BENGTSSON
    STORTORSK. När serieledande Östra från Jönköping kom till Partille hade Wizards inte en chans, förlusten skrevs till 5-11.
  • Bild: ROINE BENGTSSON
    STORTORSK. När serieledande Östra från Jönköping kom till Partille hade Wizards inte en chans, förlusten skrevs till 5-11.
  • Bild: ROINE BENGTSSON
    DERBYFÖRLUST. Det blev förlust med 3-4 i derbyt borta mot Lerum efter förlängning.

Wizards förlorade seriefinalen

Innebandy​Inför 300 åskådare i Partille arena kunde Östra från Jönköping vinna seriefinalen mot hemmalaget Wizards med hela 11–5. Nu är det rekordjämnt i tabelltoppen med bara två matcher kvar att spela.

I söndagens match var det Östra som omedelbart tog kommandot och utnyttjade Partilles individuella misstag och periodvis svaga försvarsspel. Hemmalaget kom inte alls upp i normal nivå medan Östra var rejält taggade och fick matchen exakt dit de ville. I bortaburen storspelade Johannes Lindblad och när Partille tryckte på var han ofta både räddande sista utpost och den som snabbt startade spelvändningarna. Just spelvändningarna blev det som tog Östra fram till seger med 11–5.

Hemmatränaren Fredrik Svensson var inte nöjd med lagets insats.

– Märkligt att vi inte kan prestera och tända till bättre inför en seriefinal hemma, säger han fundersamt.

Efter halva matchen hade Östra ledningen med 6–1 och matchen var avgjord. Även om Partille sprattlade till 29 sekunder in i sista akten då de reducerade till 4–8 så släcktes allt hopp bara nio sekunder senare via ett 4–9-mål signerat Emil Skog.

På den positiva sidan kan nämnas ett bra boxplayspel där tre av fyra stycken utvisningar dödades. Plus till André Landin med sina två mål samt Oscar Lundin som fortsatt går i bräschen för laget. Bättring krävs dock framöver för att nå kval, eller försvara sin andraplats i serien. Nästa helg väntar Hovslätt, vinst där och det allsvenska kvalet är klart. Vinner man även sista matchen mot Floda så är andraplatsen säkrad. En rafflande avslutning där fem lag gör upp om fyra platser till allsvenskt kval.

Chriztopher Fåhraeus kommer tillbaks allt mer efter höstens knäoperation och svarade för ett mål och en assist mot Östra. Han ger uttryck för vad många känner:

– Kul event, bra med publik men tråkigt resultat. Nu gäller det att visa lite hjärta och ta de två sista fighterna, säger dalmasen Fåhraeus.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook