Bild: Privat
Stipendiat. Christer Sigurd, tog över företaget för tre år sedan och har sen dess expanderat.

Partilleföretagare tilldelas stipendium

Partille

ETP Kraftelektronik som huserar vid Järnringen har åter igen prisats. Den här gången belönades ägaren Christer Sigurd med ett stipendium på 200 000 kronor av familjen Knut och Ragnvi Jacobssons stiftelse. – Det känns väldigt kul att få priset, säger Sigurd.

Det var i tisdags kväll som ETP:s ägare Christer Sigurd fick ta emot stipendiet under en kväll med middag och prisutdelning inne i Göteborg.  

– Det var en väldigt rolig kväll där vi fick höra vad förra årets vinnare hade gjort för pengarna. Någon hade gått en ledarskapskurs i USA och en annan hade använt pengarna till att utveckla sin produkt i Sverige, säger Sigurd.

Började som anställd

ETP startades i slutet på 70-talet. Men Sigurd började på företaget först 2010 då han anställes efter han kommit i kontakt med den tidigare ägaren efter att ha skrivit sitt examensarbete om elfordon på högskolan i Halmstad. Men tre år senare tog Sigurd över företaget då den tidigare ägaren ville gå vidare. I dag förser de tillverkare av elfordon med komponenter och hjälper dem i konstruktionen. Det kan vara allt från enstaka komponenter till att ansvara för hela drivsystem.

Har växt

Och sedan ägarbytet 2013 har mycket hänt inom ETP. De har tagit stora kliv och har bland annat gått från tre till sju anställda. Därför kommer stipendiet på 200 000 kronor mycket lägligt för Partilleföretaget när nya utmaningar väntar.

– Jag blev tipsad om att ansöka och nu jag ska använda pengarna till att gå en chefs- och ledarskapskurs i vår. Vi vill växa ännu mer och det ställer högre krav på mig som chef med fler anställda.

Knut Jacobson och hans familj byggde upp sin förmögenhet med truckföretaget Atlet innan de sålde sitt livsverk till japanska Nissan för 1,5 miljarder kronor för nästan tio år sen. Knut och Ragnvi Jacobssons stiftelse startade 2012 och ska stödja forskning och utbildning inom nyföretagande och företagsutveckling. Och det finns en tydlig koppling mellan de båda företagen menar Sigurd.

– Det är extra kul att bli uppmärksammad av någons som vet hur det är att jobba med eldrivna fordon. De brinner också för att hjälpa företag som i en uppstartsfas.

I juni prisades också ETP som årets företagsaccelerator 2015 som delas ut av Connect väst. Och trots den dubblerade personalstyrkan hoppas Christer Sigurd att de kan utöka ytterligare.

– Vi har påbörjat en rolig resa med elfordon som är en framtidsbransch.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det