Hycklare är de allihopa

DebattDet är inte utan viss förtjusning som vi tar del av Alliansens insändare om Vänsterpartiets hyckleri. De må förvisso ha rätt i sak, den rödgröna regeringen tar med ena handen för att ge med den andra. Utöver deras uppräknade skulder och sänkta ersättningar för migrationen ska det till och med vara så illa att sju av de tio så kallade ”välfärdsmiljarderna” i allmänna statsbidrag finansieras genom att motsvarande riktade statsbidrag och dylikt dras in istället. Dessutom visar SKL:s prognoser att de minskade skatteintäkterna redan har intecknat hela den så kallade satsningen och mer därtill, vilket regeringen och Vänsterpartiet helst talar tyst om.

Men när det kommer till paradgrenen hyckleri torde Alliansen och dess företrädare vara minst lika goda kålsupare som regeringen. Ingen kan väl ha undgått de totala helomsvängningar som flertalet av dessa partier har gjort på riksplanet under det senaste året eller så, i frågor som rör bland annat tiggeri, åldersbestämning av påstådda flyktingbarn samt inte minst byggda murar och stängda hjärtan för så gott som all invandring. När sedan några av Alliansens riksdagspolitiker försöker ge sken av att detta skulle vara frågor som deras partier drivit under ”lång tid” blir det dock i det närmaste skrattretande.

Men även lokalt kan uppmärksammas hur flera av deras främsta representanter agerar. Man har unisont sjungit massinvandringens lovsång och hävdat att den inte skulle kosta något. Man har medvetet obstruerat och ställt sig avvisande till alla Sverigedemokraternas frågor och förslag om att försöka bringa klarhet i hur många migranter vi tar emot i Partille, hur gamla de egentligen kan tänkas vara i verkligheten samt vilka kostnader detta mottagande kan tänkas medföra. Men nu anför Alliansen helt plötsligt nästan uteslutande sådana omständigheter och problem i sin gemensamma insändare.

Som luttrade sverigedemokrater får vi väl vara glada för att dessa aspekter äntligen lyfts fram och problematiseras. Förhoppningsvis blir nästa steg att övriga partier slutar kasta sten i glashus, klättrar ur sandlådan och faktiskt försöker göra något för att komma tillrätta med situationen. Och precis som i frågorna ovan står Sverigedemokraterna fortsatt redo att visa dem vägen.

Fredrik Eriksson (SD) & Matz Dovstrand (SD)

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook