Vägavgifter till högsta instans

Öjersjö

Fallet med de överklagade vägavgifterna i Hultet norra går vidare. Nu har mark- och miljööverdomstolen meddelat att de tänker pröva fallet.

PT har tidigare skrivit om Lars-Erik Jevås och hans hustrus kamp för att få tillbaka de nära 300 000 kronor som kommunen krävt av dem i vägavgifter. Avgifterna har krävts av de boende i området i samband med att det ska förtätas.

För att få tillbaka pengar från kommunen vände sig paret till mark- och miljödomstolen. Men i november gav domstolen kommunen rätt, några pengar fick de inte tillbaka. Paret har sedan dess överklagat domen till nästa instans, mark- och miljööverdomstolen som nu meddelat att de ger så kallat prövningstillstånd och tänker ta upp målet.

Prejudikat

I den första domen från i november slog rätten fast att kommunens kostnadsuttag är oproportionerligt och står i strid med Europakonventionen. Men samtidigt kom de också fram till att det inte står i deras makt att göra kostnaderna proportionerliga och gav därmed kommunen rätt.

Paret har angett flera skäl till att deras mål ska prövas igen. Bland annat menar man att paret har berövats egendom genom avgifterna, en fråga som de anser att mark- och miljödomstolen aldrig prövade i sin helhet. De pekar också på att fallet har ett stort intresse som prejudikat och därför borde tas upp igen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det