STORSATSNING. Här är gänget i SVT:s storsatsning Vår tid är nu. Bakre raden från vänster: Hedda Rehnberg, Harald Hamrell (huvudregi), Mattias Nordkvist, Ulf Kvensler (huvudförfattare), Charlie Gustafsson. Främre raden från vänster: Adam Lundgren, Suzanne Reuter, Hedda Stiernstedt. Bild: JOHAN PAULIN/SVT

Jättesatsning till Jonsered studios

JONSERED

I maj börjar SVT:s nya storsatsning Vår tid är nu att spelas in i Jonsered studios. Det är ett drama i form av en familjekrönika som kommer att börja sändas hösten 2017.

Redan den 4 februari skrev Partille Tidning om att en stor produktion var på väg till Jonsered studios. Nu är det officiellt och studion väcks till liv igen. I maj börjar inspelningarna av SVT:s nya dramasatsning Vår tid är nu, där merparten kommer att spelas in i Jonsered. Serien börjar på fredsdagen 7 maj 1945 och fortsätter i flera decennier framåt.
I en av huvudrollerna syns Suzanne Reuter, hon spelar matriarken Helga i familjen Löwander som driver en ansedd restaurang i Stockholm.
– Att jag får vara med i ett sådant projekt är otroligt kul. Man ser att det är ett fantastiskt manus och att det innehåller så mycket, säger Suzanne Reuter till SVT.

Imponerande rollista
Det är en imponerande rollista med bland annat Adam Lundgren, Mattias Nordkvist, Hedda Stiernstedt och Peter Dalle. Det innebär att de gamla kollegorna från Lorry-tiden, Suzanne Reuter och Peter Dalle återförenas.
– Jag är jätteglad över att han har tackat ja och att han också tycker om manuset. Våra rollfigurer står rätt nära varandra, säger Suzanne Reuter.
Peter Dalle kommer spela rollen som kökschefen Stickan som är Helgas (Suzanne Reuters) ögon och öron nere i verksamheten. Tittarna kommer få följa familjen Löwanders äventyr i en tid då samhället förändras dramatiskt. Det blir framgångar och nederlag för familjen blandat med kärleksrelationer och konflikter, allt ackompanjerat av tidens musik och mode.

Dramaserien Vår tid är nu produceras av Susann Billberg, produktionsbolaget Jarowskij, i en samproduktion mellan SVT, Viaplay och Film Väst. Huvudförfattare är Ulf Kvensler, efter en idé av Johan Rosenlind och för huvudregin svarar Harald Hamrell.
Det är en rejäl dramasatsning med hela tjugo avsnitt fördelade på två säsonger.
– Den första säsongen kommer hösten 2017, sen har vi inte riktigt bestämt när den andra kommer, säger SVT Dramas programchef Christian Wiklander.
Produktion och inspelning av tv-serien kommer att utgå från Jonsered studios. Där kommer bland annat merparten av inomhusscenerna att spelas in.
Mycket spelas in i Jonsered
– I studion i Jonsered kommer våra huvudmiljöer att byggas upp, som restaurangen till exempel. Jonsered blir vår huvudinspelningsplats, säger Göran Danasten, projektledare på SVT.

Det kommer även att spelas in en del scener exteriört i Jonsered, men även i Göteborg och på plats i Stockholm. Direkt och indirekt kommer den nya produktionen att inviolvera drygt 200 personer. Bygget av inomhusmiljöerna pågår i skrivande stund.
I maj startar alltså inspelningen av Vår bästa tid är nu och Suzanne Reuter ser fram emot att få börja spela in.
– Berättelsen sträcker sig över flera decennier och berör hierarkin i köket, familjen och samhället runt omkring som det såg ut då. Jag tycker sådant är jättekul att läsa om. Kan tänka mig att det kommer bli väldigt kul att spela in.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det