Bild: LEIF LUNDVALL
ÅRETS TRUPP. Sävedalens IF av årgång 2015.

Sävedalen tar nya tag

Fotboll

Förra säsongen åkte Sävedalens IF ur division 2. Efter en försäsong med flera bra resultat ser den nya tränaren Pierre Krantz fram emot seriepremiären.
– Jag tror det blir en rolig säsong, med nytt spelsystem och många nya spelare.

Pierre Krantz vill att Säve­dalen ska spela 3–5–2 med en passningsorienterad fotboll där de är det spelförande laget. De vill skapa målchanser på egen hand och skicklighet. Inte i första hand på motståndarnas misstag.

– Vi har valt att spela en ganska svår fotboll som kräver mycket av den enskilda spelaren. Vi tror på spelidén i längden, även för den individuella utvecklingen.

Det ska ändå finnas möjlighet att anpassa sig när de möter lag som är väldigt skickliga på att hålla i bollen, då har de utvecklat ett vasst och snabbt omställningsspel om så behövs.

Nöjd med truppen

När det kommer till årets trupp så är tränare Krantz nöjd, han nämner ambition, vilja och talang parat med hög träningsnärvaro.

– En fantastisk trupp att arbeta med. Den har allt man drömmer om som tränare. Stämningen i laget är väldigt god.

Försäsongen har innehållit många bra resultat, där final i Östra cupen sticker ut. Där blev Kortedala för svåra.

– Truppen är lite sliten efter cupen, med småskavanker och sjukdom. Men vi har presterat trevlig fotboll i många matcher.

När det kommer till nyckelspelare nämner tränare Krantz följande: Erik Westermark, Carl Hawunger, Felix Jigliden och Rasmus Tengfjord.

– Samtidigt är en motiverad trupp avgörande för prestation och resultat, inte enskilda ­spelare.

Målsättningen för säsongen är en placering på den övre halvan av tabellen. De strävar efter att vara med i den absoluta toppen. Tränare Krantz tror att det kommer ta ett tag att få ihop allt med den nya truppen, men de är så drivna att det bör gå ganska fort.

Mycket boll

– Jag tror vi kommer ha mycket boll vilket är betydligt roligare än att arbeta med försvarsspel och ligga rätt i positionerna.

Pierre Krantz tror att de ­tuffaste konkurrenterna blir Gunnilse IS och IFK Falköping. Samtidigt ser han topp sex som en rimlig målsättning för Sävedalen, det är upp till dem själva.

– Det är en tuff serie där man inte kommer få någonting gratis.

Tränare Krantz är väldigt nöjd med flytten till Sävedalen.

– Jag har varit i många föreningar både som spelare och ledare men aldrig upplevt en så välfungerande förening som Säve­dalens IF.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det