Bild: LEIF LUNDVALL
Fyra rutinerade spelare i Partille FC som klarade fem på foten – Daniel Sandelin, Erik Ronelöv, Mattias Janebrink och Joakim Samuelsson.

Partille FC tar det med ro

Fotboll

Partille FC bildades för några år sedan som ett eget lag under Partille IF:s paraply. Syftet var att killar som ville fortsätta spela boll, men inte ville satsa så hårt eller som inte platsade i Partille IF:s a-lag, skulle ha ett lag att spela i.

Efter att ha startat seriespelet i division sju blev det sexan och där har laget huserat i några år nu.

– Målsättningen är att hänga kvar. Vi har egentligen ingen ambition att gå upp i femman, säger tränaren och lagets kontaktman Frank Thorsén.

En av de spelare som varit med från starten och som dessför­innan spelat mängder av matcher för Partille IF är 36-årige Daniel Sandelin.

– Vi spelar fotboll för att det är roligt helt enkelt. Det är ju ingen av killarna här som satsar på en stor framtida fotbolls­karriär ­direkt. Har vi några lag efter oss när serien är slut och hamnar lite bättre än förra året är vi mer än nöjda, säger Daniel.

Laget ligger en bra bit efter många andra i årets förberedelser och Frank Thorsén har inte riktigt grepp om hur årets trupp ser ut. Ingen har aviserat att de ska sluta men det är ett antal nya killar som är med på träningarna. När PT besökte träningen var till exempel fem polacker bosatta i Göteborg med och testade.

– Vi börjar alltid sent och har inte kommit igång riktigt än men det ser någorlunda bra ut. Vi är 15–16 spelare på träningarna och får se hur det ser ut med truppen när serien kommer igång, säger Frank Thorsén.

Många varit med länge

Stommen i laget är gamla ­Partillespelare, där många varit med länge i klubben och har några år på nacken. Flera av spelarna är födda på 1970- och 1980-talen men många också på 1990-talet.

– På papperet har vi en stor trupp, men i verkligheten kan det ibland vara svårt att få till ett lag när det är match. Ifjol var vi bara elva ibland så alla nytillskott är bra. Det är inte bara gamla Partille IF-spelare som är välkomna utan spelare från alla kommunens föreningar och från andra ställen också, säger Daniel Sandelin.

Träningsförhållandena är utmärkta nu när den nya konstgräsplanen finns på Lexby IP. Det är också där premiären spelas mot Björndammen nästa fredag.

– Vi vet inget om de andra ­lagen i serien än men det ska som ­vanligt bli kul att möta Björn­dammen och Öjersjö, säger Frank Thorsén.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det