Bild: LEIF LUNDVALL
BJÖRNDAMMENS BK. Jonas Wassman, Gustav Ågren, Jaddi Navaian tränare, Erik Alenvret och Rasmus Lihnell ser fram emot en intressant säsong.

Framtidstro i Björndammen

Fotboll

Hela stommen är kvar från i fjol och dessutom har ett antal riktigt bra spelare förstärkt Björndammens spelartrupp inför 2015.
– Vår målsättning är att bygga ett stabilt lag med lagkänsla och ha roligt på vägen, säger nye tränaren Jaddi Navaian.

Förra året slutade laget strax bakom topplagen i division sex och förutsättningarna för att göra en minst lika bra säsong i år är goda. Några duktiga ­spelare som fått sin fotbollsfostran i Säve­dalen, Jonsered och andra klubbar har anslutit och det kommer att bli hård konkurrens om startplatserna i laget. Speciellt i backlinjen och på mittfältet. Men det finns också ett b-lag, så alla i den 24 spelare starka truppen kommer att få spela matcher.

Perfekt kombination

– Laget ser riktigt intressant ut och för mig känns det perfekt att kombinera fotbollsspel i Björndammen med studier, säger 23-årige Erik Alenvret som läser på Handelshögskolan.

Laget, som har konstgräs­planen i Furulund som sin hemma­arena, spelar med klassisk 4–4–2-uppställning och ambitionen är att spela en rolig och offensiv fotboll med mycket passningar ­efter marken. Nyckel­spelare är de båda mittbackarna Rasmus Lihnell och Gustav Ågren som spelat många år i klubben. På mittfältet styr och ställer rutinerade Jonas Wassman och Navid Parsa och framåt tror tränaren mycket på Erik Alenvret och Benjamin Jönell.

Försäsongen har resultat­mässigt varit både upp och ner och kännetecknats av många bra matcher men också av en del sämre.

– Vi har precis som de flesta andra lag i år haft mycket sjukdomar och skador, säger Jaddi Navaian, som själv spelat femton år i Björndammen, men nu alltså tar på sig rollen som tränare.

– Helst hade jag spelat i år också, men spelarna ville att jag skulle ta tränarrollen och då gjorde jag det, säger han.

Laget är mycket av ett kompisgäng där alla känner alla. Tyvärr är det sämre påfyllning av unga spelare underifrån.

Juniorsatsning lades ner

– Vi har tyvärr inga äldre ­juniorer, men många duktiga ­killar som är födda 2001 och 2002. De tränar med a-laget en gång i veckan. Det gjordes en satsning på juniorer för några år sedan men den lades ner och många av de killarna fortsatte i andra klubbar i stället, säger Jaddi Navaian.

Hela tre lag från kommunen spelar i samma division och det blir derby direkt mot Partille FC i seriepremiären nästa fredag. Matchen mot den stora lokalkonkurrenten Öjersjö kommer senare.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det