Mobil + bil = livsfara

Debatt

Klockan 13:50, lördagen den 29 november, var min älskade fru blott en hårsmån från en frontalkrock. På väg hem, körandes mot Kåhögsvägen, mötte hon på Åbrinken en bilist som åkte på fel sida av körbanan. Den medelålders mannen talade i sin mobiltelefon och det var endast Guds försyn som förhindrade en tragedi, då mannen i den absolut sista sekunden uppmärksammade att det faktiskt fanns fler på vägen än han själv och väjde undan.

Chockad stannade min fru sin bil, medan du fortsatte vidare. Hoppas ditt mobilsamtal var viktigt. Så viktigt att du valde att riskera både ditt eget liv och andras. Förhoppningsvis lärde du dig något av detta så att det aldrig behöver upprepas igen. Aldrig.

Låt denna händelse bli en påminnelse för alla dem som envisas med att använda mobiltelefonen när ni kör. Sikta på att ta er hem i ett stycke i stället. Livet är alltför bräckligt för att kastas bort genom dårskap och självupptagenhet.

  • Joakim Szczypinski
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det