• JOEL ANDRÉASSON. Kulturstipendiat.
  • Arkivbild
    KULTURPRISVINNARE. Partilles kammarorkester spelar i Jonsereds kyrka på sitt 70-årsjubileum.

Klarinettist och kammarorkester kulturprisas

Partille

PARTILLE: Partille kammar­orkester får årets kulturpris av Partille kommun och årets kultur­stipendiat är klarinet­talangen Joel Andréasson.
Varje år delar Partille kommun ut priser för värdefulla insatser inom kultur, samt stipendier till lovande talanger. Kriterierna för att få ett pris eller stipendium är att man ska vara verksam eller född i Partille kommun, eller har annan särskild anknytning till kommunen. Priserna består av 10 000 kronor vardera och prisut­delningen äger rum på kommunfullmäktiges möte den 17 december.

Motiveringarna 

Kulturpris: Partille kammarorkester. ”Att under 70 år ha spelat en betydande roll i Partilles kulturliv och kyrko­musiken är fantastiskt. Trots det stora musikutbudet som präglar vår tid och närheten till Göteborg så har stora satsningar genomförts med stor publik i Partilles kyrkor. För sin fina verksamhet och för att bland annat Partilles kompositörers verk blir spelade och spridda tilldelas Partille kammarorkester årets kulturpris.”

Kulturstipendium: Joel Andréasson. ”Han visar, som 16-åring, upp en stor bredd och har ett gediget musikintresse. Han ställer upp för kultur­skolan och kommunen i många sammanhang och komponerar även egna låtar. Joel Andréasson får årets kulturstipendium för att kunna bredda sitt register, utveckla sitt musikkunnande och köpa en klarinett. Allt för att komma närmare sin högsta dröm; att bli professionell musiker.”

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det