Platt fall. Jesper Nielsen vädjar om en tvåminutersutvisning efter att ännu en gång blivit nedbrottad på linjen. Nielsen fick ett bittert slut på sina fem år i Sävehof.  Bild: OLOF LÖNNEHED

Jesper lämnar Sävehof i moll

Sport

HANDBOLL: Jesper Nielsens sista match i Sävehoftröjan blev inte vad han hade tänkt sig. Säsongen tog slut efter förlusten mot Kristianstad 27–32 i lördags.
– Det känns piss, säger linjespelaren.

Lördagens sista match för Sävehofs herrar var talande för årets säsong. En toppinsats borta mot Kristianstad senast följdes av en blek match när det gällde som mest.
– Det har gått upp och ner hela året. Men det beror inte på att vi tar för lätt på uppgiften, säger Jesper Nielsen iförd en söndertrasad matchtröja.
– Den här har jag haft hela säsongen. Mot Kristianstad har jag gjort slut på två andra tröjor, därför fick jag köra med den här i dag. Försvarsspelet har hårdnat i semifinalerna.
Den femte semifinalen började på sämsta tänkbara sätt för Sävehof. Kristianstad ryckte snabbt åt sig en ledning som pendlade mellan tre och fem mål under första halvlek.
Anfallsspelet hackade och storskyttarna Kristian Bliznac och Kent Robin Tönnesen hamnade alldeles för nära motståndarförsvaret.
I andra var Sävehof på gång och hade ett par lägen att kvittera innan Kristianstad på nytt ryckte ifrån, hjälpta av ett par utvisningar.
– Det är jobbigt att hela tiden behöva jaga i matchen, säger Jesper Nielsen.
Tränaren Magnus ”Bagarn” Johansson är stor i bedrövelsen och vill inte förklara bort någonting.
– Kristianstad är bättre i dag, på alla plan. De visade en annan hunger än oss och jag som tränare har en stor del i det.
Det var klasskillnad mellan lagen och faktum är att målvakten Thomas Forsberg i Sävehof räddade kvar spänningen i matchen, även om han till slut överglänstes av Herdeiro Lucau som var omutlig i slutet.
– Men jag känner absolut en stolthet över killarna som kämpade hela tiden och som tog det här till fem matcher. Nu får vi växla in en del nya spelare till nästa säsong och det kan bli bra att bygga nytt, säger Magnus Johansson, som konstaterar att han inte vunnit något än med Sävehofs herrar.
Revanschlustan syntes bakom tårarna på bröderna Erik och Olle Forsell-Schefvert som blir en viktig del i lagbygget nästa år.
För Kristian Bliznac, Kent Robin Tönnesen, Thomas Forsberg och Jesper Nielsen var det sista matchen med gänget. Nu väntar proffslivet för tre av dem, medan Thomas Forsberg flyttar hem till Stockholm.
– Det känns faktiskt tråkigt att lämna laget, jag får inte vara med och täppa igen truten på dem nästa år, säger Jesper Nielsen.

  • Olof Lönnehed
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det