Kassör förskingrade MP:s kassa

Partille

Miljöpartiets kassör har förskingrat runt 60 000 kronor från partikassan. Händelsen är polisanmäld och partiets gruppledare Jenny Svanergren tycker att hela styrelsen borde ta ansvaret.

Förskingringen avslöjades i slutet av januari och det är oklart hur länge den har pågått. Enligt uppgifter till Partille Tidning har kassören tidigare lånat pengar ur partikassan som sedan betalats tillbaka. Men nu uppges ett belopp på runt 60 000 kronor fattas i kassan. Dels rör det sig om rena uttag och dels handlar det om utgifter där kvitton inte kan redovisas.
– Jag har pratat med kassören som har erkänt, säger styrelseordförande Leonel Bylund.
Miljöpartiets gruppledare Jenny Svanergren säger att hon fick kännedom om detta först den 29 januari. Partiet har nu gjort en polisanmälan.
– Jag förstår inte varför styrelsen inte har reagerat tidigare, säger hon och menar att styrelsen inte kan beviljas ansvarsfrihet på grund av detta.

Styrelsen består av tre ledamöter och två ersättare. Ordförande Leonel Bylund håller med om att styrelsen är ansvarig.
– Det är klart jag klandrar mig själv, men det fanns ingen anledning att misstänka att kassören höll på med detta, säger Leonel Bylund, som tillsammans med kassören är de enda som har tillgång till partikontot.

De försnillade pengarna motsvarar nästan hälften av Miljöpartiets kommunala partistöd – i år får partiet 134 640 kronor från Partille kommun.

  • Johanna Lundström
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det