Det blev både tårar och skratt när Karin Isaksson, Jennifer Kasman och Cissi Grubbström avtackades i Partillebohallen. Trion har bara SM-finalen kvar att spela i Sävehoftröjan.  Bild: OLOF LÖNNEHED

Veteranerna tackade för sig

Sport

Med tolv minuter kvar av SM-semifinalen mot Eslöv klev Cissi Grubbström av Partillebohallens gröna golv för sista gången. Nästa hemmamatch sker i Viborg.
– Det blev känslosamt i dag, när jag blev utbytt kunde jag börja njuta, säger 25-åringen.

Magnus ”Bagarn” Johansson lämnar också damlaget efter SM-finalen.

Svensk damhandboll har ett problem; Sävehof är alldeles för överlägsna. I lördags spelades en avgörande SM-semifinal mot Eslöv men fokus låg hela tiden på trion som nu lämnar Sävehof.
Den spänningslösa matchen slutade 29–21 och Sävehof knep finalplatsen i Malmö arena med 3–0 i matcher mot Eslöv.
Karin Isaksson var lika nyttig som vanligt i sitt genombrottsspel och Jennifer Kasman kunde göra comeback i elfte timmen efter att hon slitit av hälsenan i upptakten av säsongen.
– Det var över förväntan att jag hann tillbaka till slutspelet, säger Kasman som normalt bara spelar i försvaret, men som dagen till ära fick sätta ett mål på straff.
Efter SM-finalen i Malmö 12 maj flyttar Jennifer Kasman hem till Norrköping, handbollskarriären på elitnivå är över efter sex säsonger i Partille.
– Jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta när jag kom till Sävehof, men det har varit fantastiska år. Jag kommer sakna Champions league-matcherna mycket, säger hon.
Karin ”Kaka” Isaksson tvekade redan förra året på om det skulle bli någon mer säsong och nu är det definitivt över. Fem år i Sävehoftröjan har gjort henne till en riktig publikfavorit med sitt uppoffrande slit och oräddhet på banan.
– Det var skönt att ha bestämt sig ganska tidigt för att lägga av, nu är det bara en match kvar, säger Karin som nu satsar på en karriär inom marknadsföring på Ridderheims delikatesser i stället.
– Men jag kommer spela vidare på lite lägre nivå. Handboll en till två gånger i veckan är lagom.
Karin, 28, Jennifer, 27 i sommar, och Cissi, 26 i höst, är på intet sätt lastgamla. Tvärtom träder de in i den period då handbollsspelare brukar prestera som bäst. I de europeiska stjärnlagen har 90-talisterna knappt gjort entré, när Eslöv och Sävehof möttes i SM-semin var de i majoritet.
Men det går inte att leva på att spela handboll i svenska elitserien. Cissi Grubbström får i alla fall chansen i Viborg i höst.
– Det är skithäftigt! Jag behöver en jämnare serie och få möta de bästa spelarna på träning och i match för att utvecklas. Men det är en utmaning att flytta från trygga Partille, säger Cissi som började i Sävehofs handbollsskola en gång i tiden.
Det blev åtta säsonger i Sävehofs A-lag för målvaktshjälten, vars säsong inte tar slut med SM-finalen. Efter bragdspelet i EM 2010 är hon närmast given i landslaget som ska till London i sommar.
– Det är hur häftigt som helst att få spela OS, säger Cissi Grubbström.

  • Olof Lönnehed
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det