Strålande SM av Sävehofjuniorer

Sport

Sävehofs herrjuniorer stod pall för favorittrycket och tog hem SM i helgen. Damerna tog silver efter att ha förlorat mot titelförsvarande Skuru.

Finalen på herrsidan stod mellan Sävehof och Lundalaget H43 som hade hemmahall. Sävehof har varit favorittippade inför finalsteget och det skulle visa sig vara en nackdel för killarna som låste sig lite, hade svårt att hitta spelglädjen och inte kom upp i sin normala nivå.
– Favoritskapet var ingen fördel för oss. När vi märkte att det blev svårt att ta fram den riktiga glädjen så lade vi fokus på att kriga för poängen, säger tränaren Henrik Signell.
Det var ett darrigare Sävehof än vad många förväntat sig. Semifinalen mot Tumba blev rafflande med två förlängningar och även finalen mot H43 gick till förlängning innan Sävehof stod som segrare med 21–20.
– Den där känslan av att man inte får förlora göra att man spänner sig. Man kan inte tro att allt ska gå lätt i ett slutspel på den här nivån men vi hamnar ändå i situationer som vi inte ska hamna i mot de här lagen.
– Men killarna visar otrolig moral i det här läget. Det var en fantastisk glädje när de vunnit, säger Signell.
Målvakten Peter Johannesson gjorde en riktigt stark turnering och räddade Sävehof på målsnöret med ett par riktigt fina räddningar i finalens förlängning. Henrik Signell lyfter också fram Marcus Johansson som klev fram och visade ledaregenskaper i ett utsatt läge. Eric Schefvert blev turneringens skyttekung.
– Men vi har verkligen bredd i truppen, vi har inga stjärnor som ska spela i 60 minuter. Sett till hur de känner sig agerar alla väldigt proffsigt.  

Men det finns ett stort moln på ­Sävehofs himmel efter finalen. Robert Månsson skadade sig i en närkamp och fick köras till sjukhus. Han befinner sig fortfarande på Malmö sjukhus där han behandlas.
– Han fick en blödning i njuren och den har de behövt dränera. Det visade sig också att han hade lunginflammation. Han gick av direkt efter smällen, men ville tillbaka i spel så han var inne sista minuten. Men sedan såg han ut att nästan falla ihop, säger Signell.
Han håller tät kontakt med Månssons föräldrar som finns vid sonens sida i Malmö.

För andra året i rad ställdes Sävehofs damjuniorer mot Skuru i SM-finalen. Förra året vann Nackalaget med 27–22, men i årets final skulle det bli tuffare. Mycket tuffare.
Sävehof ledde med 10–7 i paus och hade, även om matchen var tät och jämn, fin kontroll. Men Skuru kom tillbaka och vid fulltid stod det 20–20 på resultattavlan.

I förlängningen stod Johanna Bundsen för viktiga räddningar och Sävehof kunde komma igen efter ett tvåmålsunderläge. Ställningen var fortfarande jämn, 25–25.
Det krävdes ytterligare extratid i den rafflande finalen innan Skuru återigen kunde titulera sig svenska mästare. Slutresultatet blev 30–28.
Sävehofs duktiga målvakt ­Johanna Bundsen blev uttagen i turneringens all star team.

  • Sandra Hansson
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det