Padelhallar ställer om: ”Krävs mer än bara spelplaner”

Antalet padelhallar ökade kraftigt under pandemin men nu tvingas flera anläggningar läggas ned. Banorna reas ut och det sprids rykten om en ”padeldöd”. Men på Padelfabriken i Partille står banorna sällan tomma.

ANNONS
LocationPartille||

De senaste två åren har padel snabbt blivit en av de mest populära sporterna och padelhallar blev det nya kontoret för många. I takt med att samhället öppnats upp har padelfebern svalnat och många banor står numera tomma.

Den explosionsartade ökningen av padelhallar har lett till en inflation och nu finns det fler banor än vad man kan fylla med spelare. I det padelledande landet Spanien har 70 procent av anläggningarna gått i konkurs. Behnam Rezaei, hallägare i Partille, menar att sportens överlevnad beror på hur väl företag lyckas marknadsföra sig.

– Det krävs mer än bara spelplaner för att anläggningar ska finnas kvar, säger han.

ANNONS

Ett annat mönster på bokningarna

Behnam Rezaeis kompis och företagspartner Mikael Hansson nickar instämmande och tillägger:

– Folk söker en slags gemenskap utanför sporten, man ska kunna umgås och skapa nya kontakter. Det tycker jag att vi har lyckats med.

Behnam Rezaei och Mikael Hansson äger padelhallar i både Partille och Lerum. De berättar att padelsuget finns kvar hos deras kunder men att fler nu spelar på kvällen än på dagen då samhället återgått till kontorstid på jobbet.

– Förr var det fullbokat mellan nio och tre och lugnt på kvällen. Nu är det tvärtom – på kvällarna är det fullt ös, säger Behnam.

Padelfebern kvarstår

Trots rykten om framtida konkurser ser Behnam Rezaei och Mikael Hansson positivt på padelhallarnas framtid. De är medvetna om att den kraftiga ökningen av anläggningar har skapat mer konkurrens inom branschen. Men hallägarna tror att en god marknadsföringsteknik och ständig kundkontakt är nyckeln till en ljus framtid.

– Jag tror inte att vi kommer se många konkurser. De hallar som märker att de ligger efter kommer skärpa sig, säger Behnam Rezaei.

Detta menar han har gjort att myten om en padeldöd uppstått och att det inte har något att göra med ett minskat intresse för sporten. Behnam Rezaei påstår att det krävs mer än bara hallar för att locka kunder.

– Man behöver jobba med att få in föreningsverksamheten i hallen – ha mycket aktiviteter och turneringar för att skapa en gemenskap, säger han och tillägger:

– De hallar som jobbar med alla de här grejerna kommer att överleva, de som bara låter banorna göra allt jobb kommer konka.

I Padelfabriken finns det ett kafé, kök, soffor, pingisbord och sittkuddar runt om i hallen. Det bokas också ofta svensexor och barnkalas i lokalerna. Hallägare Mikael Hansson berättar hur företaget satsat på den sociala gemenskapen.

– Det ska vara fräscht, man ska bry sig om sina kunder och fokusera på sociala ytor runt om banan. Man ska kunna umgås här.

LÄS MER:Så stöttar omgivningen Nina Koppang efter blodpropparna

LÄS MER:Efter yrkesbytet – nu vill fotterapeuten från Partille krossa tabun kring fötter

LÄS MER:Extrapengar till ungdomsaktiviteter – nu är sommarprogrammet klart

ANNONS