Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenterna frågar sig vad som kommer hända med skolan nu med nya styret. Bild: Shamiram Demir
Insändarskribenterna frågar sig vad som kommer hända med skolan nu med nya styret. Bild: Shamiram Demir

Vad har M, L och KD sålt till SD?

Socialdemokraterna är oroade över styrningen av Partille efter att en borgerlig allians med stöd av SD nu ska sitta vid makten.

I veckan blev det klart att en liten minoritet i kommunen planerar att styra de kommande åren. Med 20 av 51 mandat i kommunfullmäktige planerar Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna att styra Partille, med stöd av köpta röster från Sverigedemokraterna. De själva beskriver det som att SD i utbyte ska få representation i nämnder och styrelser, samt att de kommer driva vissa gemensamma frågor. Frågan är vilka frågor man sålt ut?

Är det Partille centrum som ska rivas och byggas enligt SD:s hittepåritningar, som vi alla vet inte är möjliga att genomföra?

Är det en exkluderande skola, där elever stängs ute från ordinarie undervisning?

Är det ett totalt stopp på bostadsbyggnation eller miljö- och klimatsatsningar?

Vad är priset för makten i kommunen, och hur nöjda är väljarna med resultatet? Det måste vara svårt att vara stolt moderat väljare i detta läge, för att inte tala om liberala sidan. Vi i oppositionen samlar tillsammans 24 mandat i kommunen, vi har många gemensamma frågor med Liberalerna, där vi ser att vi tillsammans hade kunnat bilda majoritet och utveckla Partille i en betydligt mer inkluderande och öppen riktning. Tillsammans hade vi kunnat satsa på bemanningen i skolan, skolbiblioteken, en utökad laddinfrastruktur, ny ishall och mycket mer. Istället väljer man att ta aktivt stöd av SD och sälja ut frågor som man inte vill offentliggöra.

Frågan är vad Partilleborna får för det, och hur det blir när kejsarens nya kläder avslöjas?

Thorbjörn Carlsson (S) Oppositionsråd, Isabelle Asadian Strandman (S) Ledamot i kommunstyrelsen

LÄS OCKSÅ: Anna Strand (C) om sveket från allianskollegorna

LÄS OCKSÅ: Oppositionspartierna om maktskiftet i Partille

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.