Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Cirkulationsplatsen i Furulund har under lång tid byggts om och är nu i slutskedet av att färdigställas. Insändarskribenten efterlyser utsmyckning av rondellen. Bild: Jonas Rindefjell
Cirkulationsplatsen i Furulund har under lång tid byggts om och är nu i slutskedet av att färdigställas. Insändarskribenten efterlyser utsmyckning av rondellen. Bild: Jonas Rindefjell

Triss i sandlådor – rondeller behöver utsmyckning

Insändarskribenten efterlyser utsmyckning av rondellerna på Landvettervägen och undrar om kommunen planerar att göra något åt trissen i sandlådor från Öjersjö till Furulund.

Partille har en del rondeller. En del som är väldigt vackert utformade. Men på Landvettervägen, som väl är den mest trafikerade i hela kommunen, är det i nuläget ingen upplyftande syn om man åker från Öjersjö upp till nya cirkulationsplatsen i Furulund. Det är triss i sandlådor, eller ”Det är öken”, som Robert Broberg skulle sagt.

Enligt artikel i Partille tidning om Furulundsrondellen har kommunen inga planer på att betala extra och pynta rondellen. Istället får Trafikverket ansvara för utformningen. Och då blir det endast: ”Enkelt gräs i mitten”.

Enprocentsregeln i Partille

Det tycker inte jag är nog. Offentlig utsmyckning är en trivselfaktor och många kommuner går efter enprocentregeln – en ekonomisk princip för offentlig konst som innebär att cirka en procent av den totala budgeten avsätts för konstnärlig gestaltning vid ny-, om- och tillbyggnad.

Kolla på rondellen vid Björndammen. En otroligt vacker utsmyckning som är rena ögongodiset för oss bilister att susa förbi.

Jag har två frågor till Partille kommun:

Kommer ni att göra något för att smycka ut Landvettervägens rondeller i Öjersjö, Kåsjön och Furulund och om ja, när kommer detta att ske?

Går Partille kommun efter enprocentregeln när det gäller offentlig utsmyckning?

Lars med bilen

LÄS OCKSÅ: Funktion före form: Så blir rondellen på Landvettervägen

LÄS OCKSÅ: Nyckeln till integration – satsa mer på kulturlivet

LÄS OCKSÅ: Lägst peng för skolmat i Partille – bedrövligt!

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.