Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenten vill se att kommunen gör en genomlysning av äldrevården i Partille. Bild: Andreas Olsson
Insändarskribenten vill se att kommunen gör en genomlysning av äldrevården i Partille. Bild: Andreas Olsson

Tänk att avsluta sista åren av sitt liv som ett mobbningsoffer

Är senaste larmet inom Partilles äldrevård bara toppen av isberget, frågar sig insändarskribenten Christian L.

Att bli gammal är inget man ser fram emot när man läser nyheterna i Partille Tidning om hemtjänsten och äldrevården. Äldre, som kanske inte ens har någon anhörig, är utlämnade till vården på äldreboendet. De har ingen annan.

Beroendeställning till vårdare

Och när personal kan vara elak och till och med gå till fysiskt våld, under flera år, är det uppenbart att kommunens rutiner verkligen inte är tillräckliga. Tänk att avsluta sista åren av sitt liv som ett mobbningsoffer. Att vara rädd när man hör rösten på sin mobbare gå i korridorerna. Att veta att man är i beroendeställning till den som är elak mot en.

LÄS MER: Kränktes i åratal – inom äldrevården: ”Varför dör du inte?”

Av artikeln framgår att personal har slagit larm tidigare. Men inget har hänt. Man blir bedrövad. Och man undrar om det här bara är toppen på isberget. Hur många äldre som bor på äldreboende idag har en liknande historia att berätta.

Det krävs en genomlysning av äldrevården i Partille

Kommer kommunen gå till botten med det? Partille har en skyldighet att gräva i det här. Att se till att våra äldre får en fin tillvaro i livets slutskede. Att de får den kärlek som de behöver.

LÄS MER: Nåddes inte av hemtjänsten på tre veckor – hittades död

Om jag får bestämma. Låt en utomstående revision gå in och genomlysa verksamheten. Tala med personal och brukare på våra äldreboenden och låt dem berätta hur det är. Inför en visselblåsartjänst där anställda kan tipsa om oegentligheter som pågår i kommunen. Problemet i detta fall är att det kan vara svårt att gå till närmsta chefen och larma. Speciellt om chefen inte verkar vara benägen att lyssna.

Christian L

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.