Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

KD-politikern Stefan Svensson vill se återkommande hälsosamtal i regionen till alla över 40 år. Bild: Filippa Eckert
KD-politikern Stefan Svensson vill se återkommande hälsosamtal i regionen till alla över 40 år. Bild: Filippa Eckert

Förebygg ohälsa med riktade hälsosamtal

KD-politikern Stefan Svensson vill se återkommande hälsosamtal till invånare i regionen som är över 40 år: ”Att jobba förebyggande med en god hälsa kommer att vara en mycket stor vinst för den enskilde och för vårt gemensamma bästa.”

Vi vet sedan gammalt att det alltid är bättre att förebygga än att ta hand om det som gått sönder. Det gäller materiella saker som t ex en bil eller en fastighet, men det gäller också betydligt viktigare saker som relationer eller vår hälsa.

Skulle man fråga människor vad de allra helst önskar sig i livet är det en bedövande majoritet som svarar något i stil med att man vill att man själv respektive nära och kära ska få vara friska. Pengar, resor, karriär är trevligt och ger guldkant i livet, men kan inte konkurrera på riktigt.

Hälsosamtal till alla över 40 år

Det finns mycket som påverkar vår hälsa: Arbetsmiljön är en sak. Våra gener förstås. Hur och vad vi äter eller dricker. Hur våra relationer ser ut – att vara drabbad av ofrivillig ensamhet är dåligt för välmåendet. Listan kan göras lång.

Vi får inte välja våra gener men vi kan välja hur vi vill förvalta dem. Vi kan välja hur vi lever och påverka vår egen hälsa med kloka och genomtänkta beslut. För att uppmuntra och stimulera detta är det viktigt med kunskap och ett sammanhang där detta får odlas.

Av denna anledning går Kristdemokraterna i Västra Götalandsregionen till val på att regionen ska erbjuda invånarna förebyggande hälsosamtal med återkommande regelbundenhet från 40 års ålder. Du sår vad du skördar. Att jobba förebyggande med en god hälsa kommer att vara en mycket stor vinst för den enskilde och för vårt gemensamma bästa.

En röst på Kristdemokraterna i regionen är en röst på det friskvårdande arbetet.

Stefan Svensson (KD)

regionrådskandidat

LÄS OCKSÅ: Dela med dig av dina tankar – gör din röst hörd

LÄS OCKSÅ: Rösta rött – för ett grönare Partille!

LÄS OCKSÅ: Ingen lyssnar på personalen – var finns politikerna som vill göra skillnad?

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.