Arkivbild: LEIF LUNDVALL
Joacim Nymann, Partille Trialklubb.
Arkivbild: LEIF LUNDVALL
Joacim Nymann, Partille Trialklubb.

Joacim Nymann vann SM i Piteå

CykeltrialJoacim Nymann som tävlar för Partille Trial, bäste svensk i sin sport sedan ett par år, försvarade sitt SM-guld inomhus i lördags, när mästerskapet avgjordes i samband med SM-veckan i Piteå.

Joacim Nymann som tävlar för Partille Trial, bäste svensk i sin sport sedan ett par år, försvarade sitt SM-guld inomhus i lördags, när mästerskapet avgjordes i samband med SM-veckan i Piteå.

Det svenska mästerskapet som hade premiär ifjol, avgörs i svenska cykelförbundets regi. Just i detta sammanhang tävlar han för Kinds Go Green CK. Han har dock inte lämnat Partille TK, utan tävlar för sin moderklubb i sammanhang som inte hör hemma under cykelförbundet.

Joacim Nymann var så gott som felfri i finalen, där han bara fick en prick i tävlingen.

– Det var jättekul att vinna det andra raka guldet inne, säger Joacim. Han är lite kritisk till svårighetsgraden i tävlingen.

– Sektionerna var relativt enkla och det gällde mest att hålla nerverna i styr och vara fokuserad. Både jag och tvåan hade egentligen kapacitet att kunna nolla i finalen.

Nu är det en period av träning som följer för Joacims del. Snart är det träningsläger i Tyskland, senare i vår gästar han Spanien, och i april blir det dags att starta årets säsong.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook